Mainos

Suomi aloitti tehotalkoot tietokoneviruksia vastaan

Suomi on aloittanut valtakunnallisen tehokampanjan tietokoneviruksia vastaan. Nettikäyttäjiä herätellään päivittämään koneitaan ja pitämään virusohjelmia ja palomuureja ajan tasalla, jottei koko tietoyhteiskunnan uskottavuus vaarantuisi.

Suomen tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä kotinettiyhteyksien määrä kaksinkertaistuisi miljoonaan liittymään. Kuluvan hallituskauden tavoitteena on saada valtaosa julkisista palveluista nettiin.

Vuositasolla kaksinkertaistuva haittaohjelmien määrä uhkaa koko tietoyhteiskuntaa, kun hakkerien toimet näkyvät käytännössä muun muassa sähkökatkoksina ja pankkiyhteyksien pimenemisinä. Silti usko tietoyhteiskuntaan elää vahvana

- Tässä tietysti yritetään koko ajan tietoyhteiskunnan varaan rakentaa entistä monimutkaisempia palveluja ja erilaiset julkisen internetin ylitse olevat palvelut ovat osoittautuneet osittain haavoittuviksi. Tietysti on selvää, että kriittisiä palveluja ei voi internetin päälle sellaisenaan rakentaa, Viestintäviraston tietoturvallisuusosaston päällikkö Timo Lehtimäki kertoo.

Nyt kun Suomen kotinettiyhteyksien määrä halutaan kaksinkertaistaa vuodessa miljoonaan, on aika herätellä koteja ja yrityksiä. Päivittämättömät ja suojaamattomat yhteydet kun levittävät usein haittaohjelmia käyttäjien tietämättä.

Tänään kampanjoitiinkin kolmen perusasian puolesta; kone pitää päivittää ja sekä virusohjelmat että palomuurit tulisi pitää ajan tasalla.

- Loppupelissä uskoisin, että kun saatetaan syylliset tahot tästä vastuuseen, niin sitä kautta ongelmat vähenevät, Lehtimäki sanailee.

Tietoturvallisuudesta muistutetaan nyt käyttäjiä talkoovoimin vuosittain - omat koneet on syytä päivittää tätäkin useammin.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.