Mainos

Suomi aloitti Pietarissa katulapsiprojektin

Pietarissa on aloitettu 3-vuotinen Suomen valtion rahoittama katulapsiprojekti.

Pietarin katulapsia autonpesutyössä

Pietarissa arvioidaan kaduilla elävän noin 20 000 lasta. Päihdeongelmat ja prostituutio ovat heidän joukossaan yleistä. Erikoista Pietarin katulapsissa on se, että suurimmalla osalla on periaatteessa olemassa koti ja vanhemmat, mutta kotiolot ovat niin huonot, että lapset ajautuvat kadulle.

Pietarissa näkeekin yhä enemmän töissä olevia lapsia. Monet heistä myös viettävät yönsä kadulla. Moniin muihin maihin verrattuna katulapset ovat Venäjällä varsin uusi ilmiö. Ongelma kärjistyi vasta 90-luvulla. Kun vanhemmilla ei ole enää rahaa elättää lapsiaan, pistetään ne kadulle tienaamaan.

Tähän asti lapsille on lähinnä annettu vain hätäapua. Nyt Kansainvälinen työjärjestö, ILO, yrittää pureutua ongelman ytimeen. Nyt panostetaan koulutukseen sekä mm. opettajiin, jotta he oppisivat tunnistamaan lapset, joilla on ongelmia kotona.

Suomi on antanut projektiin lähes kolme miljoonaa markkaa. Väärinkäytösten välttämiseksi ILO tutkii tarkkaan kaikki mukaan pyrkivät. Avustusrahoista on aiemmin huvennut miljoonia vääriin taskuihin.

Jos projekti onnistuu, yritetään vastaavaa toimintaa laajentaa Sortavalaan ja Viipuriin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.