Mainos

Suomestakin löytyy pedofiilirinkejä

Sosiaaliviranomaiset ovat löytäneet Suomesta kahdentyyppisiä pedofiilirinkejä. Sooloringissä yksi aikuinen on tekemisissä lapsiryhmän kanssa, ja ns. transitionaalinen rinki käsittää useampia aikuisia ja suuren määrä lapsia, mutta järjestäytyneisyys puuttuu. Belgiassa paljastuneista syndikaattiringeistä ei ole Suomessa tietoja.

Syndikaatissa on useita aikuisia, jotka muodostavat järjestäytyneen organisaation lasten hankkimiseksi, pornografian ja seksipalvelujen tuottamiseksi asiakkaille.

Pedofiliaa käsiteltiin lääketieteellisenä ilmiönä tänään jatkuneilla Tampereen lääkäripäivillä. Aiheesta esitelmöinyt erikoislääkäri Raija Hukkanen Turun sosiaalitoimesta kertoi, että yleensä pedofiili käyttää hyväkseen useita lapsia.

Hukkanen muistutti, että pedofilia on vanha ilmiö, mutta se on noussut laajemmin julkisuuteen vasta viime vuosina. Keskustelun vilkastuttua on vaara, että normaalissa lasten kanssa tehtävässä ammattityössä aletaan aiheetta nähdä hyväksikäytön piirteitä.

Pedofilia merkitsee pysyväisluontoista seksuaalista kiinnostusta lapsiin ja lapsikohteisen seksuaalihäiriön tunnusmerkkejä.

Häiriö suhteessa muihin ihmisiin

Yhteistä lasten hyväksikäyttäjille ovat eri syistä syntyneet häiriöt psykoseksuaalisessa kehityksessä ja häiriöt suhteessa muihin ihmisiin. Heiltä puuttuu todellisen empatian tunne lasten suhteen, eivätkä he näe tekojensa merkitystä lapsen tai vanhempien näkökulmasta.

Eri tutkimusten mukaan 50-80 prosenttia heistä on tullut itse hyväksikäytetyksi lapsuudessaan. Suurin osa noin 90 prosenttia paljastuneista pedofiileista on miehiä.

Pedofiiliryhmissä taitavan, vähittäisen sosiaalistamisprosessin kautta lapsi tai nuori sidotaan seksuaaliseen kanssakäymiseen ja ryhmän toiminnasta vaikenemiseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.