Mainos

Suomesta yhteyksiä lukuisiin ääri-islamilaisiin terroristiliikkeisiin

Ääri-islamilaisten terroristiliikkeiden verkostot ulottuvat Suomeen. Ääri-islamilaisuus kasvattaa suosiotaan ja saa islamilaisyhteisöt eriytymään muusta yhteiskunnasta.

Suomeen ei suojelupoliisin mukaan kohdistu terrori-iskun uhkaa. Täällä asuu kuitenkin ihmisiä, joilla on yhteyksiä ääriliikkeisiin. Suojelupoliisin turvallisuusyksikön päällikön Paavo Selinin mukaan yhteyksiä on havaittu ainakin viiteentoista ääriliikkeeseen ympäri maailmaa.

- Nimenomaan nämä edustavat tätä verkostoitunutta ääri-islamistista terroristiliikehdintää, Selin tarkentaa yhteyksiä.

Suomessa asuvien islamilaisten keskuudessa on havaittu liikehdintää ääri-islamilaisuutta kohden. Äärilinjan mukaan perheen pää määrää, miten eletään. Käytännössä tämä syrjäyttää naisia ja lapsia muusta yhteiskunnasta. Ja voi synnyttää terrorismia.

- Viime aikoina me olemme tämän lisäksi havainneet, että on olemassa tällaista koraanin ääritulkintaa edustavia pieniä ryhmiä. Näitä ei ole kuin muutama, mutta kuitenkin yllättäen on havaittu, että tämä on aiheuttanut sellaisia jännitteitä, jotka sitten näkyy perheväkivaltana ja lasten pahoinvointina. Sektorilla, joka ei oikeastaan kuulu meille lainkaan, Selin kertoo.

Suojelupoliisi pohtii parhaillaan yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa, miten etenkin islamilaiset lapset saataisiin sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.