Suomesta tuotu siika myrkytti Saksassa

Saksassa ruokamyrkytyksiä aiheuttaneet tyhjiöpakatut savukalat vedetään myynnistä Suomessakin. Eläinlääkintä- ja elintarvikelaitos teki päätöksen vaikka samaa myrkytykset aiheuttanutta kalaerää ei ole myyty Suomessa.

Viime viikolla kaksi ihmistä sairastui Saksassa vaikeaan ruokamyrkytykseen syötyään vammalalaisen Kalaliike V. Hukkasen valmistamaa savukalaa. Hukkasen toimitusjohtaja pitää erittäin todennäköisenä, että tuotteita on säilytetty liian lämpimässä.

Ruokamyrkytykset aiheuttanut kala oli kanadalaista sillisiikaa. Tuote poistettiin Saksassa myynnistä.

Saksan kalakohu huonoa mainosta kalanviennille

Suomen kalakauppiasliiton toiminnanjohtajan Raimo Hautalan mukaan Saksan savukalakohu on huonoa mainosta maamme kalanviennille. Hautala ei halua kuitenkaan osoitella ketään sormella. Hänen mukaansa myös maahantuoja ja saksalaiset markkinointielimet kantavat vastuuta siitä, että asiat ovat Saksan päässä kunnossa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat