Mainos

Suomesta pullovettä Saudi-Arabiaan

Suomesta on tehty päänavaus arabimaailman vesimarkkinoille. Ensimmäinen erä pullotettua vettä on toimitettu Saudi-Arabiaan. Jatko näyttää lupaavalta.

Heinolalainen perheyritys teki sen, mistä muut vedenmyyjät vain uneksivat. Yritys avasi pullovesimarkkinat väkirikkaaseen Saudi-Arabiaan.

- Meillä on nyt ensimmäinen kontillinen vettä, noin 15 000 pulloa lähtenyt pääsiäsviikolla ja ne ovat ensi viikolla tai tässä toukokuun lopulla siellä. Olen itse menossa sinne kahden meidän vientiagenttimme kanssa kesäkuussa sopimaan lähinnä jatkosta, kertoo Heinolan Viqua Oy:n toimitusjohtaja Marja Savioja.

Vidnäsin kartanon mailla toimivasta yrityksestä lähtee jatkossa pullovettä 3-4 kontillistaviikossa meritse Saudi-Arabiaan.

Kyselyjä on tullut laajemminkin.

- Kyselyjä on tullut Kuwaitista ja Saudi-Arabiasta Jeddahista, kertoo Savioja.

Etikettejä myöten vesitoimituksissa on elettävä maan tavalla.

- Uskonnollisista ja kulttuurisyistä emme voineet käyttää vedenneitoa arabimaissa. Meillä on sinne oma logo, joka korostaa perhekeskeisyyttä ja isähahmoa.

Hetkessä arabit eivät juo Suomea kuiviin, sillä Suomen ympäristökeskus on kartoittanut maastamme noin 4900 pohjavesialuetta. Vesipulasta huolimatta niiden antoisuus on lähes kuusi miljoonaa kuutiota vuorokaudessa. Kotoinen kulutus nielee siitä vain kymmenisen prosenttia.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 22.05.2003)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja