Mainos

Suomesta lisää apua Myanmariin

Kirkon ulkomaanapu lähettää Myanmarin hirmumyrskyn uhrien auttamiseen 200 000 euroa.

Rahat lähetetään Ulkomaanavun katastrofirahastosta. Tuki käytetään hätäapuun sekä toipumis- ja jälleenrakennustyöhön. Kirkon ulkomaanavulla on avustustilit Nordeassa, Sampossa, Osuuspankissa ja Aktiassa.

Suomen valtio lähettää Myanmariin 300 000 euroa Suomen Punaisen Ristin kautta.

Kansainvälinen kehitysyhteistyöjärjestö World Vision puolestaan toimittaa humanitaarista apua lähes kahdella miljoonalla eurolla. YK:n ja muiden järjestöjen kanssa yhteistyötä tekevä järjestö on toiminut alueella jo 40 vuotta.

Suomen World Vision on avannut avustustilin, jonne suomalaiset voivat lähettää lahjoituksia, Ne ohjataan World Visionin hätäapuoperaatioon, hankekoordinaattori Juha Virtanen kertoo. Lahjoitustili on Nordeassa.

Kenttäsairaala lähtee, jos pyyntö tulee

SPR ei toistaiseksi ole lähettämässä kenttäsairaalaa tai terveysklinikkaa myrskytuhoalueelle. Molempia on kuitenkin lähtövalmiina SPR:n logistiikkakeskuksessa Tampereella, jos Kansainvälinen Punainen Risti niitä pyytää.

Kalkussa Pirkkalan lentoaseman kupeessa on valmiiksi pakattuna alumiinilaatikoihin kaksi kenttäsairaalaa ja kaksi terveysklinikkaa.

- Siellä on tuhansia laatikoita, jotka voidaan lastata nopeasti lentokoneeseen. Todennäköisesti jossain vaiheessa Punainen Risti pyytää liikuteltavia sairaaloita tai klinikoita alueelle, mutta ei välttämättä Suomesta, toteaa Ari Räsänen SPR:n viestinnästä.

Räsänen mukaan tärkeintä on tässä vaiheessa saada pyörimään avustustarvikkeiden kuljetukset lähialueilta Myanmariin. Malesiasta lähtee näinä päivinä neljä kansainvälistä avustuslentoa. Punaisen Ristin tarkoituksena on lisäksi lähettää tehokas vedenpuhdistuslaitteisto sekä logistiikkayksikkö, jos sen työntekijöille saadaan viisumit.

Myanmarissa on myös 27 000 paikallista Punaisen Ristin vapaaehtoista, jotka ovat jakaneet nelisen tuhatta avustuspakettia perheille. Vapaaehtoisista kaksi kolmasosaa on saanut ensiapukoulutuksen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.