Mainos

Suomesta haki turvapaikkaa liki 3200 henkilöä

Suomesta haki viime vuonna turvapaikkaa lähes 3200 ihmistä eli 7,5 prosenttia edellisvuotta vähemmän. Turvapaikan puolestaan sai viime vuonna seitsemän hakijaa.

Turvapaikkaa hakeneista ryhmistä suurimman muodostivat Serbian ja Montenegron ja sen edeltäjävaltioiden entisen Jugoslavian ja Jugoslavian liittotasavallan kansalaiset. Heitä oli 561.

Seuraavaksi suurimmat ryhmät olivat venäläiset (288 henkilöä) ja bulgarialaiset (287 henkilöä). Oleskeluluvan sai viime vuonna 494 turvapaikanhakijaa, joista suojelun tarpeen perusteella 142 ja muun kuin suojelun tarpeen perusteella 345 hakijaa.

Kielteinen päätös annettiin yli 2400 hakijalle eli he eivät saaneet turvapaikkaa eivätkä oleskelulupaa. Normaalissa menettelyssä kielteisen päätöksen sai 547 ja nopeutetussa menettelyssä liki 1900 hakijaa. Raukeamispäätös tehtiin 383 hakijan kohdalla, koska he joko peruivat hakemuksensa tai poistuivat maasta.

Turvapaikkahakemusten keskimääräinen käsittelyaika viime vuonna oli vajaa vuosi eli 318 vuorokautta. Luvut perustuvat Ulkomaalaisviraston alustaviin tilastotietoihin. Lopulliset luvut valmistuvat maaliskuun puolivälin jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.