Mainos

Suomesta hakenut turvapaikkaa useita tunnettuja henkilöitä

Suomeen saapuu vuosittain turvapaikanhakijoita, jotka voivat olla kansainvälisesti hyvinkin tunnettuja.

Maahanmuuttoviraston mukaan turvapaikanhakijoina on ollut joitakin henkilöitä, jotka ovat korkeassa asemassa oman maansa oppositiotoiminnassa tai jotka ovat kritisoineet vahvasti valtaa pitävää hallintoa.

– Jos puhutaan kansainvälisesti todella tunnetuista henkilöistä, heitä on meillä yksittäisiä tapauksia vuosittain, sanoo turvapaikkaosaston johtaja Esko Repo Maahanmuuttovirastosta.

Turvallisuussyistä turvapaikkaa koskevat tiedot pidetään lähes poikkeuksetta salassa, joten Maahanmuuttovirasto ei paljasta hakijoiden henkilöllisyyttä. Suomen viranomaiset eivät esimerkiksi ota yhteyttä hakijan alkuperämaan Suomessa olevaan edustustoon tai hakijan kotimaan viranomaisiin.

– Jos henkilö itse haluaa tulla julkisuuteen turvapaikka-asiansa kanssa hän voi sen tehdä, mutta me emme tee. Emme voi julkaista hakijan tietoja tai mainita, että henkilö on hakemassa turvapaikkaa Suomesta, Repo sanoo.

Viime vuonna Suomeen saapui kaikkiaan 3129 turvapaikanhakijaa. Eniten hakijoita tuli Irakista (837) sekä Venäjän federaation alueelta (226).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.