Mainos

Suomesta ei tuoteväärennöksiä EU:n ratsiassa

Suomesta ei löytynyt tuoteväärennöksiä EU:n laajuisessa ratsiassa viime keväänä. Muualta EU:sta löytyi Kiinasta tulevia tuoteväärennöksiä yhteensä lähes puoli miljoonaa kiloa. Suomen tullin mukaan tuoteväärennöksiä löytyi lähes joka neljännestä tarkastetusta kontista.

EU:n petostentorjuntaviraston johtamat tarkastukset tehtiin toukokuussa. Siinä oli mukana yli 250 EU-maiden tullien edustajaa. Suomessa tehtiin 23 tarkastusta meriliikenteessä ja 85 tarkastusta lentoliikenteessä.

Tullin mukaan EU:n Fake-operaatiossa saatiin takavarikkoon yhteensä 26 miljoonaa tuotetta, muun muassa tekstiilejä, jalkineita, lääkkeitä, elektronisia laitteita ja savukkeita. Esimerkiksi Tukholman lentokentällä takavarikoitiin yli tuhat väärennettyä Viagraa ja Thessalonikin satamassa lähes 30 000 väärennettyä patteria.

Tuoteväärennösten osuus kansainvälisessä kaupassa on noussut jatkuvasti. Tullin mukaan niiden osuus on nyt 5-9 prosenttia, mikä merkitsee 200-300 miljardin euron tappiota tuotteiden valmistajille.

Suomesta kännykkäväärennöksiä

Vaikka Suomesta ei EU:n ratsian aikana löytynyt tuoteväärennöksiä, ongelma tunnetaan myös Suomessa. Tänä vuonna Suomessa on takavarikoitu tuoteväärennöksiä 25-30 miljoonan euron arvosta, Suomen tulli kertoi tiedotteessaan. Pelkästään viime tammikuussa takavarikoitujen langattomien mikrofonien ja kuulokkeiden arvo oli noin 16 miljoonaa euroa.

Viime kuukausina tulli on löytänyt myös satoja matkapuhelinten tuoteväärennöksiä, joissa kaikki, pakkauksia ja ohjekirjoja myöten oli väärennetty. Elokuussa tulli löysi Nokian 8850-mallisia puhelimia ja myöhemmin lisää väärennettyjä Nokian, Siemensin ja Samsungin puhelimia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.