Mainos

Suomesta 30-40 rauhanturvaajaa Afrikkaan

Tänään kokoontunut ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta piti myös Afganistanin tukitoimien jatkamista tärkeänä.

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta vahvisti tänään, että Suomi lähettää nelisenkymmentä rauhanturvaajaa Tshadiin ja Keski-Afrikan tasavaltaan osana EU:n operaatiota. Tarkoitus on lähettää 30-40 sotilaan suojausjoukkue sekä 2-4 esikuntaupseeria.

Operaation tarkoitus on tukea Sudanin lähialueita ja luoda edellytyksiä Darfurin pakolaisten paluulle. EU-operaatio tukee alueella YK:n toimintaa.

Presidentti Tarja Halosen kanssa kokoontunut ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli myös Suomen osallistumista Afganistanin vakauttamiseen.

Valiokunta piti tärkeänä, että Suomi osallistuu jatkossakin aktiivisesti Afganistanin vakauttamisen tukemiseen. Tarkoituksena on osallistua myös Afganistanin asevoimien kouluttamiseen ensi vuonna. Suomi selvittää myös osallistumisen vahvistamista alueellisissa jälleenrakennusryhmissä.

Esillä oli myös Naton nopean toiminnan joukko, NRF, joka on supistumassa suunnitellusta Nato-maiden resurssipulan takia. Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta päätti, että valmisteluja ja selvityksiä Suomen mahdollisesta osallistumisesta jatketaan.

Eduskunta saa ennen vuodenvaihdetta hallitukselta selonteon Suomen osallistumisesta kriisinhallintaoperaatioihin Afganistanissa, Tshadissa ja Keski-Afrikassa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.