Mainos

Suomessakin varauduttu WTC-vuosipäivään

Myös Suomen viranomaiset ovat varautuneet WTC-iskun vuosipäivään. Mitään välittömiä uhkia ei täällä ole kuitenkaan tiedossa.

Viranomaiset myös Suomessa ovat varautuneet WTC-terrori-iskun vuosipäivän alla. Kansainväliset yhteistyösuhteet toimivat, matkustamista seurataan ja turvallisuudesta vastaava koneisto on viritetty. Mitään välittömiä uhkia ei täällä ole tiedossa. Toimintaa Suomessa koordinoi suojelupoliisi (Supo).

-Tietysti me huomioimme syyskuun 11. päivän tällaisena kulminaatiokohtana. Systeemi on ihan vireissä, mutta ei tässä ole nyt mitään syytä yliampuvaan operaatioon, kommentoi osastopäällikkö Hannu Moilanen suojelupoliisista.

Terrorismin vastaista ennaltaehkäisevää työtä on Moilasen mukaan tehty Suomessa koko ajan, myös WTC-terrori-iskun jälkeen.

-Meillä toimii hyvä kansainvälinen yhteistyö, jonka kautta otamme vastaan kaikki vihjeet eri kansainvälisistä kanavista sekä selvitämme, mitä mahdollisia uhkia on olemassa. Esillä on ollut joitain yksittäisiä henkilötapauksia. Niistä Supo pitää matalaa profiilia eikä roolinsa mukaan yksilöi. Yksi selkeä lähtökohta on, että matkustamista ja viisumeja seurataan. Suojelupoliisi tekee myös tässä yhteistyötä kaikkien tarvittavien tahojen kanssa.

Finnairin koneisiin turvaovet

New Yorkin vuoden takaiset terrori-iskut ovat aiheuttaneet myös lentoyhtiöille suuren määrän turvallisuusinvestointeja.

Suomessa Finnair on päättänyt hankkia kaikkiin matkustajakoneisiin ohjaamojen suojaksi luodin kestävät turvaovet viimeistään ensi keväänä. Finnairin lentoturvallisuusosaston johtajan Erkki Ahteen mukaan uudet turvaovet ovat luodinkestäviä eikä niitä voi myöskään räjäyttää auki pienellä räjähteellä.

Turvaovien hankinta maksaa Finnairin 58 koneen laivueelle yli kaksi miljoonaa euroa. Ahtee pitää turvallisuusinvestointeja kuitenkin erittäin tarpeellisina matkustajien luottamuksen lisäämiseksi.

-Väitän, että tämä on sellainen investointi joka tuottaa itsensä takaisin hyvin nopeasti. Matkustajien luottamus lentokoneisiin lisääntyy ja täytämme sekä omat että viranomaisten määräykset tällä toiminnalla, summaa Ahtee.

Finnairin ensimmäinen turvaovella varustettu kone esiteltiin tänään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.