Mainos

Suomessa yöpyi entistä enemmän matkailijoita

Yöpymisten määrä Suomen majoitusliikkeissä kohosi viime vuonna marraskuun loppuun mennessä 14,3 miljoonaan. Tämä oli kolme prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden vastaavana jaksona, kerrotaan Tilastokeskuksesta.

Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset kasvoivat tänä aikana kolme prosenttia ja ulkomaisten matkailijoiden kaksi prosenttia. Koko syksyn laskussa olleet venäläismatkailijoiden yöpymiset vähenivät edelleen marraskuussa 36 prosenttia edellisvuotiseen verrattuna. Syynä oli ilmeisestikin ruplan syksyinen devalvoituminen. Vuoden alusta lukien mitattuna venäläisten yöpymisten määrä kohosi kuitenkin marraskuun loppuun mennessä kaksi prosenttia korkeammalle kuin edellisvuonna.

Ruplan devalvaation vaikutus venäläisten matkailuhalukkuuteen nähdään koko vuoden osalta vasta kuukauden päästä, jolloin joulukuun yöpymiset saadaan tietoon. Venäläiset ovat perinteisesti matkustaneet isolla joukolla Suomeen joulu- ja tammikuussa. Ruotsalaiset olivat suurin ulkomaisten matkailijoiden ryhmä tammi-marraskuussa, vaikka heidän yöpymistensä määrä väheni 12 prosenttia. Seuraavina olivat venäläiset 2 prosentin lisäyksellään, saksalaisten yöpymiset pysyivät edellisvuoden tasolla.

Hotellihuoneiden käyttöaste oli marraskuussa 51 prosenttia, vuotta aiemmin se oli 49 prosenttia. Hotellihuoneen toteutunut keskihinta oli marraskuussa 392 markkaa vuorokaudelta, kun se vuotta aiemmin oli 366 markkaa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.