Mainos

Suomessa varauduttu lintuinfluenssan varalle

Lintuinfluenssa-viruksen mahdollinen leviäminen Kaakkois-Aasiassa on aiheuttanut varatoimia Suomessa.

Lintuinfluenssa on helposti leviävä lintujen virustauti, joka voi tarttua linnusta ihmiseen. Tartuntaan kuitenkin tarvitaan läheinen kosketus sairaaseen lintuun tai tämän eritteisiin. Viruksen tarttumista ihmisestä toiseen ei ole pystytty todistamaan. Kansanterveyslaitoksella tilannetta seurataan päivittäin, mutta hysteriaan ei ole syytä.

- Huolestumisesta ei sinänsä ole mitään hyötyä. On hyvä seurata tilannetta tarkkaan ja tehdä ne varautumistoimenpiteet yhteiskunnan taholta, mitkä ovat mahdollista, kertoo osastonjohtaja Tapani Hovi KTL:n virustautien ja immunologian osastolta.

Maailman terveysjärjestö WHO on varoittanut valtioita, että lintuinfluenssasta saatttaa kehittyä seuraava maailmanlaajuinen epidemia eli pandemia. Kansanterveyslaitos tiedostaa uhkan.

- Se on todennäköisempää kuin se on ollut vuosikymmeniin. Tämä johtuu siitä, että viruksella on tilaisuuksia kehittyä pandemiseksi, mikä edellyttää geneettisiä muutoksia, Hovi toteaa.

Ruotsissa WHO:n aikaisemmat varoitukset on otettu vakavissaan. Siellä apteekit ovat tyhjentyneet ihmisten hamstratessa influenssalääkkeitä. Suomessa asia otetaan rauhallisemmin, vaikka virus saattaakin Kaakkois-Aasiasta levitä.

Suomessa on jo olemassa menetelmät, joiden avulla lintuinfluenssa tapaukset voidaan tarvittaessa tunnistaa.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 02.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.