Mainos

Suomessa vain harva kahmii jättieläkkeitä

Eläketurvakeskuksen mukana Suomessa on vain vähän korkeita eläkkeitä ja paljon pieniä eläkkeitä.

Sadan isoimman eläkkeen keskiarvo oli viime vuonna vajaat 16 000 euroa kuukaudessa. Kaikkein kovatuloisin kärkijoukko on pieni, sillä eläkkeensaajien ylimpään tulokymmenykseen pääsi hieman yli 2000 euron eläkkeellä.

Eläkekatto eli isoimpien eläkkeiden rajoittaminen nousi keskusteluun viime keväänä, kun julkisuuteen tuli tietoja huippujohtajien supereläkkeistä. Sosiaali- ja terveysministeriö pyysi tuolloin Eläketurvakeskukselta selvitystä asiasta.

Eläketurvakeskus arvioi, että eläkekatto tietäisi heti korotuksia työeläkemaksuihin. Oletus on, että eläkettä karttuisi ja myös työeläkemaksua perittäisiin vain katon alapuolelle jäävästä palkanosasta.

Selvityksen mukaan eläkekatto ei estä hyvätuloisten korkeampia eläkkeitä. Ne vain kanavoituvat maksettaviksi muiden järjestelyjen kautta. Todennäköisimmin eläkekatto pikemminkin lisäisi eriarvoisuutta kuin tasaisi tulonjakoa.

Selvitykseen sisältyy myös kansainvälinen vertailu. Mukana olleista 20 maasta 14:ssä rajoitettiin jollain tavoin eläkkeiden enimmäismääriä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.