Mainos

Suomessa uusi hullun lehmän tautitapaus?

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan nautojen BSE-testauksessa on löydetty yksi uusi epäselvä näyte, joka on lähetetty Englantiin jatkotutkimuksia varten.

BSE-testejä tekevä Eläinlääkintä- ja elintarvikelaitos Eela oli saanut tänään pikatestillä epäselvän tutkimustuloksen näytteestä, joka oli peräisin sairasteurastetusta naudasta. Ministeriön mukaan eläimen osia ei ole mennyt kulutukseen, ja tilalle on varmuuden vuoksi annettu rajoittavat määräykset.

Ministeriö kertoo, että jatkotutkimukset valmistuvat vuodenvaihteen jälkeen. Osastopäällikkö Jaana Husu-Kallio maa- ja metsätalousministeriöstä kertoo, että kyseessä on 4-vuotias nauta itäsuomalaiselta tilalta. -Tämä kyseinen eläin on kuulunut riskiryhmään eli se on sairasteurastuksen kautta teurastettu ja sitä kautta kaikki sen osat ruho mukaan lukien ovat odottaneet sitä testitulosta ja ne on toimitettu hävitettäväksi tänään, Husu-Kallio kertoo.

Husu-Kallio sanoo, että tämänpäiväinen epäily on "hyvin heikko". Hänen mukaansa Suomesta on lähtenyt kaikkiaan viitisenkymmentä epäilyttävää jatkonäytettä Englantiin.

Eelassa on tähän mennessä tutkittu noin 26 000 näytettä BSE:n varalta. Suomen ensimmäinen hullun lehmän tautitapaus löytyi aiemmin tässä kuussa Kärsämäeltä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.