Mainos

Suomessa seitsemänneksi eniten asekuolemia

Suomi on amerikkalaisen Centers for Disease Control and Prevention -tutkimuslaitoksen mukaan seitsemännellä sijalla asekuolemien määrässä.

Suomessa tuliaseet surmaavat vuosittain 6,46 ihmistä 100 000 asukasta kohti. Virossa puolestaan tuliaseet surmaavat suhteellisesti eniten ihmisiä heti Yhdysvaltojen, Brasilian ja Meksikon jälkeen. Selvityksessä käytiin läpi tilanne 36 maassa. CDC-tutkimuslaitoksen tutkimuksessa otettiin huomioon kaikki aseiden aiheuttamat kuolemantapaukset, oli sitten kyse onnettomuudesta, itsemurhasta tai murhasta. Yhdysvalloissa sattui eniten kuolemia eli 14,24 kuolemaa 100 000 asukasta kohti. Brasiliassa luku oli 12,95, ja myös Meksikossa ja Virossa kuolemia sattui yli 12.

Vähiten kuolemia tutkituista maista oli Japanissa, missä sattui 0,05 kuolemaa per 100 000 asukasta. Eniten aseidenkäyttöön liittyviä onnettomuuksia sattui puolestaan Meksikossa. Tutkijoiden mukaan asekuolleisuusluvut Amerikan mantereella ovat viidestä kuuteen kertaan suurempia kuin Euroopan ja Oseanian luvut ja 95 kertaa suuremmat kuin selvityksessä mukana olleiden viiden Aasian maan luvut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.