Suomessa pelattava yöttömän yön ottelu kummastuttaa ulkomailla: "He eivät oikein tajua, että täällä ei ole pimeää"

6:03
Videolla Tulosruudun raportti Veikkausliigan tiistain kierroksesta.

Rovaniemen Palloseura kohtaa KPV:n Veikkausliigassa lauantaina. Kyseessä on historiallinen ottelu, sillä kyseessä on ensimmäinen yöttömän yön peli. Se käynnistyy vasta kello 22.15 ja päättyy noin keskiyöllä. MTV Urheilu tavoitti seuran toimitusjohtajan Risto Nivan asian tiimoilta.

Vaikka kyseessä on tavallinen Veikkausliigan sarjapelin, on RoPS järjestänyt runsaasti oheistoimintaa ottelun ympärille. Niva kertoo, että ottelua on odotettu innolla.

– Se on kuitenkin poikkeuksellinen juttu. Meillä on bändi paikalla ja sikaa vartaassa. Yritetään saada stadionille karnevaalitunnelmaa ja opettaa ihmisiä tulemaan peliin ajoissa, että olisi tunnelmaa. Meillä on järjestetty kaupungin ravintoloihin etkoja kello seitsemän alkaen. Taustat käyvät kertomassa kuulumisia pitkin ja poikin kaupunkia. Yritetään sitä kautta tuota hommaa elävöitettyä. Tietenkin mukava nähdä, että millä tavalla ihmiset sitten tulevat tuollaiseen tapahtumaan, Niva kertoo.

Lipunmyynti on ollut todella vilkasta, ennakkolippuja on Nivan mukaan myyty reilut 2000 kappaletta. 

– Se on todella hyvä määrä siinäkin mielessä, että ihmiset katsovat säätiedotuksia. Kaikki eivät ole niin urheiluhulluja, että jos taivaalta sataa puukkoja ja muuta vastaavaa, niin se vaikuttaa aina yleisömäärään. Nyt näyttäisi siltä, että hyvin on tulossa väkeä, Niva summaa.

Vaikkakin ottelussa on anniskeluoikeudet samalla tavalla, kuten normaalissakin ottelussa, niin Niva sanoo, ettei kyseessä ole mikään olutjuhla. Poikkeuksena järjestelyissä on lisäanniskelualue suuren teltan muodossa. 

RoPS yritti jo aiemmin saada järjestettyä yöttömän yön ottelua, mutta se ei onnistunut silloin. Viime kaudella monet odottivat tapahtumaa, sillä sarjassa pelasi paikallisvastustaja PS Kemi. 

– Pari vuotta sitten lähti liikkeelle. Meillä olisi halu, menisi sitten tämä lauantai syteen tai saveen, niin tehdä tästä perinne, että olisi joka kesä yöttömän yön ottelu. Se kuuluisi liigan repertuaariin ja se olisi meille sellainen ominaispiirre, että olisi kerran kesässä jatkossakin tällainen matsi, Niva kertoo.

– Ulkomailtakin on jonkin verran ollut kyselyitä ja kiinnostusta. He ovat kysyneet, että mitä tämä tarkoittaa ja kuinka pimeää siellä on. He eivät oikein tajua sitä, että täällähän ei ole ollenkaan pimeää. Onhan meillä valot, vaikka olisikin pimeää. Tämä on siinä mielessä poikkeuksellista aikaa, että jos puhutaan Englannin aikaa, niin ottelu alkaisi 20.15. He ihmettelevät sitä, että miten peli voi loppua keskiyöllä, Niva jatkaa.

Viime kauteen verrattuna seura ei ole muuttanut omaa prosessiaan ottelun järjestämisessä, vaan se on noudattanut samaa kaavaa. Niva ei osaa sanoa syytä sille, miksei ottelua saatu järjestettyä viime kaudella.

– Samalla tavalla ollaan menty. Se ehkä auttoi, kun kaikki tiesivät viime kaudella, että sitä ei saatu, niin olisiko se paine sitten saanut aikaan sen saamisen nyt. Ei meille sitä syytä kerrottu, Niva päättää.

Rovaniemen Palloseura ja Kokkolan Palloveikot kohtaavat lauantaina kello 22.15 alkavassa yöttömän yön ottelussa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja