Mainos

Suomessa miljoona laillista asetta - laittomien aseiden määrä tuntematon

Suomessa on tiettävästi noin miljoona laillista asetta. Tämän lisäksi suomalaisten hallussa on laittomia aseita, joiden lukumäärästä ei ole tarkkaa tietoa. Helsingin väkivaltarikosyksikön rikosylikomisario Juha Rautaheimo ei suostu antamaan minkäänlaista arviota laittomien aseiden lukumäärästä.

– Vaikea sanoa, koska Suomessahan on paljon aseita ja luonnollisesti myös näitä luvattomia aseita. Ne ovat lähinnä sodanaikaisia. Sitten on myös aseita, jotka on erikseen valmistettu aseiksi, sanoo Rautaheimo.

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) korvaan miljoona laillista asetta kuulostaa suurelta määrältä.

– Mutta täytyy huomata, että esimerkiksi joillakin aktiivimetsästäjillä tai aktiiviurheilijoilla saattaa olla kymmeniä aseita. Aseet kasaantuvat monille ihan vastuullisille ampuma-aseiden harrastajakäyttäjille.

– Meillä on laaja maa, jossa on paljon muun muassa riistaa. Meillä on paljon metsästäjiä. Metsästysharrastus sinänsä on ihan hyvä harrastus. Jos sitten ajatellaan vaikkapa reserviläisammuntaa, niin sillä on puolustuksellisestikin merkittävä rooli. Urheilulajina ampumaurheilu on kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettu laji, sanoo Räsänen.

Ministeri toivoo edellä mainittujen ryhmien edustajilta konkreettisia ehdotuksia siitä, miten aseturvallisuutta voitaisiin Suomessa parantaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.