Mainos

Suomessa marssitaan ilmastonsuojelun puolesta

Helsingissä, Jyväskylässä, Joensuussa ja Kuopiossa marssitaan huomenna ilmastonsuojelun puolesta. Marssien avulla vaaditaan ripeitä ja tehokkaita toimia ilmastokatastrofin torjumiseksi.

Ympäristöjärjestöt haastavat tukijoitaan tempauksiin ilmastonsuojelun puolesta. Ilmastomarsseja on huomenna neljässä kaupungissa eli Helsingissä, Jyväskylässä, Joensuussa ja Kuopiossa.

Suomessa ilmastomarssin järjestää Tulevaisuuden Voima, joka on ilmasto- ja energiapoliittinen yhdistys. Viikonvaihteessa tempaistaan ilmaston puolesta myös muualla maailmassa. Suurinta ihmismäärää odotetaan Kanadaan Montrealiin. Maailman johtajat kokoontuvat seuraavalla viikolla Montrealiin YK:n ilmastokokoukseen.

Suomessa 54 järjestöä ja organisaatiota on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa vaaditaan ripeitä ja tehokkaita kansainvälisiä ja kansallisia toimia ilmastokatastrofin torjumiseksi.

Tulevaisuuden Voiman puheenjohtaja Heikki Korpela vaatii, että Suomen pitää toimia edelläkävijänä. Se tarkoittaa sitä, että Suomessa ryhdytään sellaisiin päästövähennyksiin, joita voidaan toteuttaa muuallakin maailmassa.

Korpelan mukaan Suomen pitää luoda poliittista painetta, jota voitaisiin käyttää kansainvälissä neuvotteluissa hyväksi. Toisaalta on kehitettävä sellaisia teknisiä, taloudellisia ja sosiaalisia ratkaisuja, joita voidaan tarjota kehittyviin maihin niiden ongelmien ratkaisemiseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.