Mainos

Suomessa kymmeniätuhansia peliongelmaisia

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan ainakin 70 000 suomalaista on kokenut rahapelaamisesta aiheutuneita haittoja edellisen kuukauden aikana.

Yleisin pelaamiseen liittyvä ongelma on liiallinen rahankäyttö. Lisäksi tupakointi, liiallinen alkoholinkäyttö sekä muut terveysongelmat ovat peliongelmista ilmoittaneilla muita yleisempiä.

- Rahapelaaminen tuottaa mielihyvää ja samalla rahaa hyviin tarkoituksiin, mutta hallitsematomana siitä koituu vakavia haittoja. Muuttuessaan ongelmalliseksi pelaaminen haastaa yhteiskunnan palvelut vastaamaan tähän tarpeeseen, toteaa THL:n ylijohtaja Erkki Vartiainen.

Pelaamisen aiheuttamat haitat saattavat olla vakavia, mutta usein niistä vaietaan eikä apua osata tai haluta hakea. Rahapeliongelmiin apua tarjoavia tahoja on vähän, ja ne ovat alueellisesti epätasaisesti jakautuneita. Monet peliongelmaiset jäävätkin usein ilman palveluja tai toissijaiseen asemaan muista riippuvuuksista kärsivien joukossa.

Ongelmapelaamiseen on jo kokeiltu sähköistä oma-apuohjelmaa. Internet-pohjaisen Peli poikki ohjelman arvioidaan toimivan erittäin hyvin. Ohjelma on tavoittanut asiakkaita hyvin ja tavoittanut sellaista asiakaskuntaa, joka muuten jäisi palveluiden ulkopuolelle.

Elintapa- ja terveyskyselyn mukaan rahapelejä pelaa kuukausittain noin kaksi miljoonaa suomalaista.

(MTV3)

Lue myös:

(14.9.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.