Mainos

Suomessa hukkunut tänä vuonna yli 60

Hukkumisen vastaisen kampanjan teema on tänä kesänä "Älä jätä aivoja narikkaan". Kampanja on tarpeen, sillä kesäkuun puoliväliin mennessä on hukkunut jo 64 ihmistä.

Vuoden vesiturvamies on Jari Kauppinen Helsingistä. Vesiturvamies valittiin Viisaasti vesillä -kampanjan avauksessa Tampereella tiistaina.

Vesiturvamies Kauppinen auttoi hiihtoreissulla jäihin vajonnutta pariskuntaa talvella 2004. Mies ja nainen saatiin jäistä, ja he toipuivat kylmetyksestä hyvin.

Merenkulkulaitoksen ja Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton hukkumisen vastaisen kampanjan teema on tänä kesänä "Älä jätä aivoja narikkaan". Kampanja muistuttaa jokaisen olevan vastuussa tekemisistään mutta myös toisista ihmisistä. Kiertue vesiturvallisuusnäytöksineen vierailee noin 40 paikkakunnalla kesä-elokuun aikana.

Kampanja on tarpeen, sillä kuluvana vuonna on hukkunut jo 64 ihmistä kesäkuun puoliväliin mennessä. Erityisesti kevään heikot jäät ja aikaisin alkanut avovesikausi vaativat uhreja. Viime vuonna hukkuneita oli samaan aikaan puolet vähemmän.

Vuoden Vesiturvamieheksi valitun Jari Kauppisen ei tarvinnut Tampereen Laukontorilla pelastaa veden varaan joutunutta Tumpeloa. Viisaasti vesillä -kampanjan hengenpelastaja noukki hepun vedestä näytöksen päätteeksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.