Mainos

Suomessa Euroopan vilkkain lintumuutto viime viikonloppuna

Suomessa havaittiin viime viikonloppuna enemmän muuttolintuja kuin missään muussa Euroopan maassa.

Lintuja laskettiin osana EuroBirdwatch-tapahtumaa, joka on lintujärjestö BirdLifen vuosittain järjestämä Euroopan laajuinen lintuharrastusviikonloppu.

Viime lauantaille osuneen vilkkaan ja monipuolisen muuton ansiosta Suomessa havaittiin viikonloppuna yli 1,5 miljoonaa lintuyksilöä. Itä-Suomessa nähtiin monin paikoin kymmeniä tuhansia muuttavia hanhia.

Viikonlopun harvinaisuuksia olivat muun muassa kahdeksan taigauunilintua. Näitä itäisiä pajulinnun sukulaisia on harhautunut Suomeen tänä syksynä yli 200, mikä on poikkeuksellisen paljon.

Koko Euroopassa ja osassa Keski-Aasiaa muuttolintuja tarkkaili noin 80 000 ihmistä. Kaikkiaan havaittiin lähes 5 miljoonaa lintuyksilöä. Suomen jälkeen eniten lintuja nähtiin Ruotsissa ja Venäjällä. Tapahtumaan osallistuttiin 37 maassa. Ensi kertaa mukana olivat Kazakstan ja Uzbekistan.

EuroBirdwatch-tapahtuman tarkoitus on edistää linnustonsuojelua ja lintuharrastusta. Valtioiden rajoista välittämättä matkaa tekevät muuttolinnut kuvastavat hyvin kansainvälisen yhteistyön tärkeyttä lintujen suojelussa. BirdLifen tavoite on turvata linnuille tärkeiden elinympäristöjen säilyminen pesimäalueilla, muutonaikaisilla levähdyspaikoilla ja talvehtimisalueilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.