Mainos

Suomessa ensimmäinen sikainfluenssaepäily

Ensimmäinen sikainfluenssaepäily on ilmennyt Suomessa. Potilas on eristyshoidossa Päijät-Hämeen keskussairaalassa Lahdessa. Hänet otettiin hoitoon eilen illalla, ja viruslääkitys on aloitettu.

Hän oli oleskellut pitkäaikaisesti Meksikossa ja hakeutui sairaalaan saatuaan influenssaoireita.

- Pitää muistaa, että kyseessä on vasta epäily. Oireisto sopii influenssaan, mutta toki kyseessä voi olla joku muukin virus, kertoo Päijät-Hämeen keskussairaalan infektioylilääkäri Juha Salonen.

Lue myös:

Potilaan oireet ovat lievät ja hänen tilansa vakaa. Myös potilaan lähikontaktit on selvitetty ja heidän osaltaan on aloitettu hoito. Potilaalta otetut näytteet on toimitettu tutkittavaksi.

- Näytteitä otetaan tällaisessa tapauksessa paljon. Nenä- ja niulualueelta otetuista näytteistä selvitetään, onko kyseessä sikainfluenssavirus. Lisäksi täytyy tutkia muitakin mahdollisen keuhkoinfektion aiheuttajia. Tästä on annettu selvät ohjeet kaikkiin sairaanhoitopiireihin.

Salonen sanoo toivovansa, että vastaukset otettuihin näytteisiin saataisiin jo muutaman päivän kuluessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan tuore tautiepäily ei vaikuta mitenkään varautumistoimenpiteisiin. Laitoksen mukaan epäilyn ilmaantuminen oli täysin odotettavaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.