Mainos

Suomessa ei juosta hyväntekeväisyydelle

Suomen juoksutapahtumien tuotto käytetään yleensä liikunnan tukemiseen. Hyväntekeväisyysjuoksut ovat harvinaisia, toisin kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa.

Suomessa järjestetään vuositain toistasataa juoksutapahtumaa, joista kymmenkunta on tarkoitettu vain naisille. Suurimpien naisten juoksujen budjetit pyörivät puolessa miljoonassa eurossa.

Naisten juoksujen osanottomaksut vaihtelevat nollasta 37 euroon ja enimmillään yhdellä tapahtumalla kerätään yli puoli miljoonaa euroa. Myös sponsorirahat kartuttavat tulopuolta. Järjestäjien mukaan yleisesti noin 60% tuloista menee kuluihin, joissakin tapauksissa 100%.

Niistä, joille jaettavaa jää, melkein kaikki ilmoittavat käyttävänsä tuoton liikunnan tukemiseen. Tarkkoja tietoja tuoton käytöstä ei kysyttäessäkään annettu. Tampereen Likkojen lenkin noin puolen miljoonan euron tuloista riittää rahaa myös Likkojen klubin pyörittämiseen.

Suomalaisjuoksujen tuottoja ei juurikaan käytetä hyväntekeväisyyteen. Ei etenkään siinä laajuudessa kuin vaikkapa Yhdysvalloissa, jossa rahaa kerätään juoksemalla mm. rintasyöpätutkimuksen ja aids-potilaiden tueksi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 23.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.