Mainos

Suomessa 3,3 miljoonaa ajoneuvoa

Suomalaisten käytössä olevien ajoneuvojen määrä kasvoi viime vuonna 1,3 prosentilla, vaikka autoja poistettiin ajoneuvorekisteristä ennätyksellisen runsaasti. Lukua suurensivat mm. maastoajoneuvot, moottorityökoneet ja moottoripyörät, joita suomalaiset hankkivat suhteellisesti vilkkaammin kuin uusia autoja.

Ajoneuvoja oli vuoden 1997 lopussa noin 3,3 miljoonaa, kertoo Ajoneuvohallintokeskuksen kokoama tilasto. Niistä autoja oli 2,2 miljoonaa, perävaunuja 0,5 miljoonaa ja traktoreita 0,3 miljoonaa. Henkilö- ja pakettiautoja poistettiin viime vuonna ajoneuvorekisteristä poikkeuksellisen paljon eli 88600. Edellisenä vuonna vastaava määrä oli 36000. Autojen määrä kasvoi viime vuonna kuitenkin 13500:llä eli 0,6 prosenttia.

Maastoajoneuvoja oli viime vuoden lopussa 5,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin ja moottoripyöriä 3,2 prosenttia enemmän. Museoajoneuvojen määrä lisääntyi peräti 23 prosentilla eli niitä oli vuodenvaihteessa runsaat 9900.

Tavallista vähemmän ilmaa saastuttavia henkilöautoja oli vuodenvaihteessa noin 620000 eli 32 prosenttia. Niiden osuus henkilöautoista kasvoi vuoden mittaan 5,3 prosenttiyksikköä. Muista ajoneuvoista vähäpäästöisten osuus on huomattavasti pienempi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.