Mainos

Suomessa 18 000 osakemiljonääriä

Osakemiljonäärien määrä on moninkertaistunut viime vuosina. Nyt Suomesta löytyy jo 18 000 yksityishenkilöä, joiden suorat osakesijoitukset ovat miljoonaluokkaa. Osakevarallisuus on keskittyneempää kuin Yhdysvalloissa.

Viiden miljoonan potti on noin neljällä tuhannella ja yli 50 miljoonaa parilla sadalla yksityishenkilöllä. Professori Matti Keloharju Helsingin kauppakorkeakoulusta kertoo, että osakevarallisuus on yllättävänkin keskittynyttä. -Jos verrataan Suomea esimerkiksi Yhdysvaltoihin, niin osakevarallisuuden keskittyminen on täällä Suomessa vielä keskittyneempää kuin Yhdysvalloissa.

Osakemiljonäärit paikkakunnittain

Suomessa rikkain puoli prosenttia omistaa yli 70 prosenttia varallisuudesta, jonka yksityishenkilöt ovat sijoittaneet suoraan pörssiosakkeisiin. Valtaosa osakemiljonääreistä on helsinkiläisiä. Kärjessä ovat muutenkin etelän isot kaupungit. Mutta myös pienessä Maarianhaminassa on vajaa 300 ja Nokian kaupungissakin yli 200 osakemiljonääriä.

-Yksi hyvin suuri yllätys oli esimerkiksi se, että Nokian kaupunki nousee todella vahvasti esiin. Voidaan puhua todellakin Nokia ilmiöstä, sanoo Keloharju. Toisaalta yllättävää oli hänen mielestään myös se, että tiiviistä teknologiakeskittymästä huolimatta paljon puhutusta Oulu-ilmiöstä ei näkynyt jälkeäkään. -Oulussa todella rikkaita eli yli 5 miljoonaa omistavia on vähemmän kuin esimerkiksi juuri Nokialla, selvittää Keloharju.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.