Mainos

Suomenmaa: Poliisiylijohtaja kuulee Supoa Stasi-jutusta

Poliisiylijohtaja Reijo Naulapää haluaa tavata suojelupoliisin johtoa saadakseen selvityksen Stasi-tutkinnasta, kertoo Suomenmaa-lehti.

Poliisiylijohtaja Reijo Naulapää kertoo Suomenmaa-lehdessä, että poliisin ylijohto on eilen päättänyt kutsua Supon päällikön Seppo Nevalan ja tutkinnanjohtajat kuultavakseen.

Naulapään mukaan Supolta halutaan kuulla, antaako viimeaikainen lehtikirjoittelu aihetta johonkin. Professori Olli Rehn on esittänyt julkisuudessa syytöksiä esitutkinnan pitkittämisestä, poliittisesta painostuksesta sekä törkeästä vakoilusta epäillyn professori Alpo Rusin oikeusturvan loukkauksista.

Naulapää korostaa, että poliisin ylijohdon tarkoitus ei ole kiirehtiä tai painostaa Supoa, ja että tähänastinen arvostelu on perustunut pelkkiin väitteisiin. Myös asiaa STT:lle kommentoinut sisäministeri Ville Itälä sanoo olevansa varma, että Supo on hoitanut Stasi-juttua asiallisesti.

Myös oikeuskansleri Paavo Nikula aikoo tutkia Stasi-listan. Hufvudstadsbladetin mukaan hänelle on tehty asiasta kantelu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.