Mainos

Suomenlinnan jyrkimmille muureille pian pääsy kielletty

Yleisöltä on pian pääsy kielletty Suomenlinnan jyrkimmille muureille. Suomenlinnan hoitokunta aikoo rajoittaa yleisön kulkua paikoille, joissa putoamisvaara on suurin. Käytännössä rajoitukset koskevat Kustaanmiekan aluetta.

Taustalla on korkeimman oikeuden päätös, jonka mukaan hoitokunta on korvausvastuussa heinäkuussa 2004 tapahtuneesta pikkutytön kuolemasta. Kuusivuotias tyttö kuoli, kun hän putosi valleilta 15 metrin korkeudesta Kuninkaanportin luona.

Johtaja Jaakko Antti-Poika Suomenlinnan hoitokunnasta sanoo olevansa tyytyväinen, että järkyttävä tapahtuma on saatu käsiteltyä. Nyt linnoituksessa yritetään varautua siihen, ettei vastaava tragedia toistuisi.

Suunnitelmissa on, että korkeimmille muureille pääsyä rajoitetaan rakentamalla kiipeämisreiteille esteet. Toinen vaihtoehto on turvautua kieltotauluihin.

- Hyvin hallitsevia aitoja ei voida rakentaa, sillä kyseessä on maailmanperintökohde,Antti-Poika kertoo.

Pääosin varotoimet koskevat hänen mukaansa Kuninkaanportin ympäristöä. Valtaosa Kustaanmiekasta on tarkoitus pitää yleisölle täysin auki. Maailmanperintökohteen periaatteisiin kuuluu, että kohde on yleisölle avoin, Antti-Poika muistuttaa.

Kulkuesteiden lisäksi harkinnassa on lisäksi erillinen näköalatasanne Kustaanmiekkaan.

Hoitokunta ryhtyy varotoimiin nopeasti, sillä kuun lopussa alkava koululaisten luokkaretkikausi tuo Suomenlinnaan lauttakaupalla lapsia ja nuoria.´

Suomenlinnassa vierailee vuosittain noin 700 000 kävijää. Unescon maailmanperintöluetteloon linnoitus liitettiin vuonna 1991.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.