Suomen ykköskitaristit samalle levylle

Marraskuun 7. päivä julkaistava Guitar Heroes -albumi kokoaa Suomen tiukimmat ja arvostetuimmat hevikepittäjät samalle instrumentaalilevylle. Viihdeuutiset tapasi sunnuntaina studiourakkansa aloittaneen Children Of Bodomin Alexi Laihon.

- Onhan tää huumoripohjainen idea, levyllinen pelkkää tilutusta. Mut samalla hauskaa. Suomesta löytyy hyviä kitaristeja ja tällaista levyä ei ole tehty aikaisemmin.

Levyllä soittavat TimoTolkki (Stratovarius), AlexiLaiho ja RoopeLatvala (Children of Bodom), EmppuVuorinen (Nightwish), EsaHolopainen (Amorphis), SakariHietala (Tarot), Tuomio (ex- Impaled Nazarene), EugeValovirta (Godsplague, Suburban Tribe), MikkoSalovaara (Kiuas), NinoLaurenne (Thunderstone) ja Mr. Crab (Bleak).

Rytmiryhmä koostuu myös ankarista tykittäjistä kuten KaiHahto (Wintersun, Rotten Sound) ja LauriPorra (Stratovarius, Warmen).

Jokainen kitaristi sai vapaat kädet kappaleensa tekemiseen ja toteuttamiseen. Koko paketin kasaa myös itse levyllä esiintyvä projektin tuottaja Nino Laurenne.

- Eipä olisi aikoinaan uskonut, että olisin tällaisella mukana. Kaiken treenaamisen jälkeen tuntuu kivalta saada myös jotain respektiä, Laiho hymyilee.

Children Of Bodom on aloittanut jo tulevan levynsä työstön. Kappaleita treenataan tukka putkella ja studioon mennään lokakuussa.

- Joskus maaliskuussa pitäisi sitten levyn olla ulkona, Alexi lupaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat