Mainos

Suomen viime hetken ase turvallisuusneuvostoon pääsyyn: Kuivatut mustikat!

Joskus hyvien sopimusten saamiseksi eivät riitä suuret lupaukset, kauniit puheet eivätkä suhteet oikeisiin ihmisiin – tarvitaan myös kassikaupalla lahjoja. Sama pätee myös YK:n turvallisuusneuvostoon pääsyyn.

Suomalaisvirkamiehet ovat kantaneet maailmalle erityisesti suomalaisia herkkuja.

New Yorkissa Yhdysvalloissa pidettiin toissailtana viimeinen jäsenyyteen liittyvä vastaanotto. Siellä vieraille tarjottiin muun muassa suomalaisia "rauhanpastilleja" Paxeja, Fazerin suklaata ja Angry Birds -namuja.

Suomen YK-edustuston lehdistösihteeri Pirjo-Liisa Heikkilä kertoo, että vilkasta keskustelua tilaisuudessa herätti video, jossa Pax kannustaa Suomea neuvoston jäsenyyteen.

– Osa vieraista oli nähnyt videon ennakkoon, ja kun he tulivat vastaanotolle, he muistivat, että tämä on se sympaattinen Pax, joka lensi Helsingistä New Yorkiin.

– Olemme pyrkineet tilaisuuksissamme tuomaan esille myös muuta suomalaisosaamista. Olemme sisustaneet suomalaisilla kankailla, ja ruokalistalla on ollut muun muassa ruisleipää ja lohta.

Suomalainen suklaa maistuu YK:ssa

Suomalainen ruoka on maistunut YK:n jäsenille hyvin.

– Erityisesti suklaa maistuu YK:ssa. Kun tapaa kollegoita käytävillä, monet huikkaavat, että olisiko suklaata mukana. Se on siis jäänyt monilla myönteisesti mieleen, Heikkilä kertoo.

Myös esimerkiksi Angry Birds -karamellit ovat herättäneet kiinnostusta YK:n piirissä.

Viime hetken ase: Kuivatut mustikat

Suomalaiset lobbaavat jäsenyyden puolesta viime hetkille asti. Tänään YK:n tiloissa tarjotaan kuivattuja mustikoita.

– Mustikoiden oheen tulee jokin hyvä mustikkaresepti ja seloste siitä, että mustikka on suomalaista superruokaa. Lisäksi mukana on pieni Iittalan Vitriini-lasirasia.

Katso Paxin video täältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.