Mainos

Suomen vienti Saksaan vähentynyt

Samalla Ruotsi on kohonnut Saksan ohi Suomen tärkeimmäksi vientimaaksi.

Saksaan viennin arvo jäi tammi-toukokuussa kymmeneksen viime vuoden vastaavaa ajankohtaa pienemmäksi. Samalla myös tuonti Saksasta supistui.

Viennin vähenemiseen vaikutti ennen kaikkea puhelinlaitteiden ja henkilöautojen viennin heikentyminen. Sen sijaan metsäteollisuustuotteiden vienti elpyi ja metallien vienti kasvoi selvästi.

Tuonnin heikkenemiseen vaikutti varsinkin koneiden ja laitteiden tuontivolyymin lasku. Elintarvikkeita sen sijaan tuotiin Saksasta Suomeen entistä enemmän.

Saksan osuus Suomen viennistä ja tuonnista laski tammi-toukokuussa. Viennissä Saksan osuus laski 11 prosenttiin ja tuonnissa 14 prosenttiin. Viennin arvo oli vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana 2,1 miljardia euroa ja tuonnin 2,2 miljardia euroa. Koko viime vuonna Saksan osuus Suomen viennistä oli 15,0 prosenttia ja tuonnista 11,8 prosenttia.

Saksa pysyi Suomen suurimpana tuontimaana, mutta raakaöljyn hinnan nousu nosti Venäjän tuonnin lähes yhtä suureksi. Saksan osuus Suomen koko tuonnista oli tammi-toukokuussa 14,1 prosenttia ja Venäjän 13,9 prosenttia. Ruotsin osuus tuonnista oli 11,2 prosenttia.

Koko Suomen viennin arvo oli tammi-toukokuussa 19 070 miljoonaa euroa eli prosentin pienempi kuin vuotta aiemmin. Tuonnin arvo pysyi samalla tasolla kuin vuotta aiemmin ja oli 15 552 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.