Mainos

Suomen varmuusvarastoissa ei elintarvikkeita

Suomessa varmuusvarastoissa säilytetään vain viljaa, ei elintarvikkeita, kertoo huoltovarmuuskeskuksen perustuotanto-osaston johtaja Hannu Pelttari.

Ruotsissa nousi tänään kohu, kun kävi ilmi, että siellä 1990-luvun lopussa lakkautetusta varmuusvarastosta peräisin olevia, lähes 30 vuotta vanhoja lihasäilykkeitä on myyty Ruotsissa.

Pelttarin mukaan elintarvikkeiden saatavuus pyritään Suomessa takaamaan niin, että tuotannossa ja vähittäiskaupassa on määritelty joitakin tärkeitä toimijoita, joiden on suunniteltava toimintansa huoltovarmuus silmällä pitäen.

Huoltovarmuusajattelu heräsi Suomessa ensimmäisen maailmansodasta johtuneen huoltokriisin seurauksena. Ensimmäisen maailmansodan seurauksena syntynyt huoltokriisi herätti havaitsemaan taloudellisen varautumisen aiheellisuuden.

Nykyään huoltovarmuudella käsitetään yhteiskunnan sellaisten taloudellisten perustoimintojen ylläpitämistä, jotka ovat elintärkeitä yhteiskunnan toimivuuden ja turvallisuuden sekä maanpuolustuksen materiaalisten edellytysten turvaamiseksi vakavissa häiriöissä ja poikkeusoloissa.

Myös mediayhtiöt määritellään huoltovarmuuskriittisiksi kohteiksi: vapaan tiedonvälityksen on luonnistuttava myös poikkeusoloissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.