Mainos

Suomen vanhimman yrityksen konkurssi halutaan estää

Kirjailija Leena Mäkijärvi aikoo pelastaa Suomen vanhimman yrityksen, Frenckellin kirjapainon, konkurssilta nuorten avulla. Kirjapaino on kaatumassa kahden miljoonan euron velkoihin.

- Tavoitteeni on se, että konkurssi peruutetaan kokonaan, eli että ei päästetä sitä ollenkaan tapahtumaan.

Kirjapainon pelastamiseksi Mäkijärvi suunnittelee kirjaa.

- Teemme yhden 2500-sivuinen kirjan, historian kirjan, jota on yksi ainoa kappale. Ja me myymme niitä sivuja yksi kerrallaan ja siihen pääsee mukaan sitten yritys tai yksityinen henkilö. Olen aivan varma, että tässä kirjassa mukana olo on todella välittömästi sama kuin olla mukana osana historiaa.

Mäkijärvellä on aikaa suunnitelmansa toteuttamiseen vajaa vuorokausi.

- Tarvitsemme kaksi miljoonaa euroa huomiseen puoleenpäivään mennessä, että saamme velkojat tyytyväiseksi ja työrauhan.

Mukana pelastusoperaatiossa on myös kyläkauppias Vesa Keskinen.

- Olemme toisistamme tietämättä, samasta hetkestä lähtien tutkineet tätä asiaa ja hetki sitten päättäneet, että yhdistämme voimamme sekä ideamme. Tulemme tekemään tämän hankkeen kauaksi tulevaisuuteen yhteisvoimin.

Tiukka aikaraja ei horjuta Mäkijärven uskoa pelastusoperaatioon.

- Uskon, että kun saan nuoria tarpeeksi mukaan, niin tämä onnistuu kyllä. Myös kaikki yksityiset henkilöt jotka haluavat, että tämä historia säilyy, niin nyt on aika tulla mukaan.

Espoossa toimiva Frenckellin kirjapaino ilmoitti hakeutuvansa konkurssiin syyskuun alussa. Ongelmana kirjapainolla on ollut rahojen loppuminen, ei työn puute.

Yrityksen juuret ulottuvat aina 1600-luvulle asti. Pietari Brahe perusti kirjapainon 1642 Turun akatemian yhteyteen. Samana vuonna kirjapaino myös painoi ensimmäisen väitöskirjan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.