Mainos

Suomen Urheiluliittoa epäillään arpajaisrikoksesta

Keskusrikospoliisi tutkii, ovatko Suomen Urheiluliitto ja Scan Horse -yhtiö syyllistyneet arpajaisrikoksiin.

Selvityksen kohteena on kesän 2000 Suomi-Ruotsi-yleisurheilumaaottelussa sekä Helsinki International Horse Show'ssa harjoitettu markkinointi. Tapahtumissa mainostettiin Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistyksen (PAF) internet-pelejä, joita on voinut pelata myös Manner-Suomesta ja joita PAF on aktiivisesti markkinoinut mantereella.

Pari kuukautta sitten Ahvenanmaan käräjäoikeus katsoi käytännön laittomaksi ja tuomitsi kolme PAF:n johtajaa sakkoihin arpajaislain rikkomisesta. Tuomiosta on valitettu hovioikeuteen. Sisäministeriö on pyytänyt poliisia tutkimaan myös PAF:lle mainostilaa myyneiden SUL:n ja Scan Horsen osuuden. Ministeriö on ollut huolissaan rahapelimonopolin murtumisesta, jos internet-pelien vapaa markkinointi Suomessa sallitaan.

Rikoskomisario Pekka Haverinen KRP:stä kertoo SUL:a ja Scan Horsea koskevan esitutkinnan päässeen kunnolla alkuun käräjäoikeuden annettua tuomionsa PAF:n johtajille. Hän arvioi jutun etenevän syyteharkintaan valtionsyyttäjä Christer Lundströmille kuukauden kuluessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.