Mainos

Suomen Unicef auttaa Eritreaa

Suomen Unicef on valinnut seuraavan kampanjansa kohteeksi Eritrean, yhden Afrikan nuorimmista ja köyhimmistä valtioista. Kolmivuotisella Sahelin lapsi -ohjelmalla kohennetaan vesi-, terveys- ja ympäristöoloja. Keräystavoite on 5,5 miljoonaa markkaa.

Tarkoitus on opettaa eritrealaiset huolehtimaan ympäristöstään pienestä pitäen, jotta aavikoituminen saataisiin pysähtymään. Maaseudun koululaiset tekevät istutuskuoppia akaasioille ja eukalyptuksille. Kaupungeissa lapset perustavat ja hoitavat viheralueita.

Vesi on otettu ohjelmaan sen takia, että Eritrean maaseudulla vain seitsemällä prosentilla asukkaista on käytettävissään puhdasta juomavettä.

Terveysohjelmalla tuetaan hivenaineiden ja jodin lisäämistä ravintoon, jotta vauvat syntyisivät terveinä ja lasten aliravitsemus- ja puutosluvut paranisivat. Nykyisin 120 lasta tuhannesta kuolee ennen viidettä elinvuottaan.

Sahelin lapsi: juuret hiekassa -keräys avataan viikonvaihteessa Lahdessa Luomu-tapahtuman yhteydessä. Teeman elävöittämiseksi lahtelaiset koululaiset ovat valmistelleet hiekkapintaisia lapsia, kamelin ja erämaan, johon istutetaan puita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.