Mainos

Suomen ulkoministeriö varoittaa Marokkoon matkustavia

Marokossa turvallisuusjoukkojen hälytystila on nostettu korkeimmalle tasolle. Suomen ulkoministeriö kehottaa Marokossa matkailevia varovaisuuteen.

Marokossa on olemassa terrorismin uhka, joka arvioidaan merkittäväksi erityisesti maan parlamenttivaalien edellä heinä-elokuussa, arvioi Suomen ulkoministeriö.

Suomen ulkoministeriön päivitetyn matkustustiedotteen mukaan matkailijoita kehotetaan kaikkialla Marokossa varovaisuuteen ja säännölliseen kansainvälisten uutisten seuraamiseen.

Marokon turvallisuusjoukkojen hälytystila on nostettu korkeimmalle tasolle. Tasoa nostettiin sen jälkeen, kun maan viranomaiset olivat saaneet varoituksen EU:lta ja Israelilta.

Viime keväänä Casablancassa tehtiin itsemurhaiskuja mm. Yhdysvaltain konsulaattia ja kulttuurikeskusta vastaan. Iskuissa kuoli yksi poliisi ja 45 ihmistä loukkaantui.

Elokuussa 2006 Marokon viranomaiset paljastivat terroristisolun, jolla oli valmius iskeä taloudellisesti ja poliittisesti merkittäviin kohteisiin, niiden joukossa myös turistikohteisiin. Tämän suunnitelman takana olivat islamistiaktivistit, jotka pitivät Marokon hallitusta liian maallistuneena. Vuoden 2003 jälkeen Marokon turvallisuusviranomaiset ovat paljastaneet useita kymmeniä terrorisoluja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.