Mainos

Suomen ulkomaankauppa rikkoo ennätyksiä

Suomen viennin arvo kohosi toukokuussa uuteen kuukausikohtaiseen ennätykseen, joka samalla ensimmäistä kertaa ylitti 25 miljardin markan rajan. Toukokuussa vienti oli arvoltaan 25,6 miljardia markkaa, mikä oli peräti 36 prosenttia vuoden takaista enemmän.

Viennin kasvu oli voimakasta kaikilla tärkeimmillä vientitoimialoilla. Suurimpia kasvulukemia kirjattiin kemianteollisuudelle. Alan tuotteita vietiin 57 prosenttia viime vuoden toukokuuta enemmän. Sähköteknisen teollisuuden tuotteiden viennin arvo kasvoi 53 prosenttia, kun tietoliikennelaitteiden viennissä kasvua kertyi peräti 74 prosenttia. Varsinkin Aasian-kauppa on piristynyt. Vienti Aasian maihin kasvoi tammi-toukokuussa 45 prosenttia vuoden takaisesta.

Myös Suomen tuonti kohosi toukokuussa uudelle ennätystasolle. Tuonti kasvoi vuodentakaisesta 27 prosenttia ja oli arvoltaan 18,3 miljardia markkaa. Tuonnin arvon kasvu oli erityisen voimakasta raaka-aineissa ja tuotantohyödykkeissä sekä energiatuotteissa. Kauppataseen ylijäämä oli toukokuussa 7,3 miljardia, kun se vuosi sitten oli 4,4 miljardia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.