Mainos

Suomen työttömyys EU:n toiseksi pahin

Suomessa on EU-alueen toiseksi pahin työttömyys. Korkein työttömyysaste on Espanjassa, 18,9 prosenttia. Suomen työttömyys on 13,2 prosenttia. Paras työllisyystilanne on Tanskassa. Eurostatin julkaiseman tilaston mukaan EU-maiden työttömyyden keskiarvo on 10,2 prosenttia. Työvoimatutkimuksen mukaan pisintä työviikkoa tekivät britit, 44 tuntia viikossa. Suomessa työviikon pituus on 39,2 tuntia.


EU:n alueella oli viime vuonna työpaikka 152 miljoonalla ihmisellä. EU:n työvoimatutkimuksen mukaan työssäkäyvistä 42 prosenttia oli naisia. Eurostatin tänään julkaiseman raportin mukaan työttömyysaste oli EU:n alueella 10,2 prosenttia ja työttömien määrä 17,3 miljoonaa.

Korkein työttömyysaste on Eurostatin tuoreen työvoimatutkimuksen mukaan Espanjassa, 18,9 prosenttia, ja toiseksi korkein Suomessa, 13,2 prosenttia. Korkein työllisyysaste eli työssäolevien osuus työikäisistä oli Tanskassa, 75,3 prosenttia. Työvoimatutkimuksen mukaan pisintä työviikkoa tekivät britit, 44 tuntia viikossa. Se on 3,5 tuntia enemmän kuin EU-maissa keskimäärin ja 4,3 tuntia enemmän kuin 11:ssä euroalueen maassa keskimäärin. Lyhin työviikko koko EU-alueella oli italialaisilla, 38,5 tuntia. Suomessa työviikon pituus oli 39,2 tuntia.

Osa-aikaisia 17 prosenttia

Työssäkäyvistä 152 miljoonasta 17 prosenttia eli 26,4 miljoonaa ilmoitti työskentelevänsä osa-aikaisesti. Osa-aikaisista 80 prosenttia oli naisia. Hollannissa työssäkäyvistä naisista osa-aikaisia oli peräti 67,9 prosenttia. Määräaikaisessa työsuhteessa EU-maiden työssäkäyvistä oli 13 prosenttia. Espanjassa osuus oli korkein, 32,9 prosenttia. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.