Mainos

Suomen turvallisuus mietityttää Norjan tapahtumien jälkeen

Viikonlopun tapahtumat Norjassa ovat herättäneet keskustelua turvallisuudesta myös Suomessa. Useimmat ovat huolestuneita etenkin nuorista. Norjassa perjantaina tapahtuneet hirmuteot puhuttivat Helsingin keskustassa vielä tänään.

Kahden pienen lapsen Kari Huovinen kaipaa Suomeen lisää valvontaa.

– Valitettavasti elämänmeno on sellaista tänäpäivänä. Sen huomaa ihan katukuvassa, että enemmin on sellaisia vaikeammantapaisia ihmisiä liikkeessä, että lapsia ei uskalla päästää mihinkään.

Myös Eero Väisänen ajattelee lasten turvallisuutta.

– Minulla on lapsia ja lapsenlapsia, että kun ajattelee heitä, niin kyllä tässä jotain varmaan pitäisi tehdä. Ennakolta ehkäisevää valvontaa, jotta voisi karsia pois nämä mahdollisesti vinksahtaneet.

Kari Rauhansalo ja Sari Riikonen-Rauhansalo eivät niinkään kannata valvonnan lisäämistä.

– Pitäisikö meidän saada ihmiset ajattelemaan eri tavalla ja toimimaan toisin, Rauhansalo kysyy.

Riikonen-Rauhansalo sanoo, että perheessä saadulla kasvatuksella on suuri merkitys.

Moni suomalainen on huolestunut etenkin tragedian poliittisesta sävystä. Gunnel Adlercreutz sanoo, että avoimuutta ja suvaitsevaisuutta pitäisi lisätä.

– Täytyy vain toivoa, että avoimuus ja kansainvälisyys säilyvät eikä tämä auta kiihkokansallisia mielipiteitä nousemaan liikaa pinnalle. Pitäisi avata maan rajoja eikä sulkea niitä, koska sulkeminen nimenomaan auttaa tämäntyylisten ajatustapojen kehityksessä.

Heli Mahkosen mielestä äärioikeistolaisiin liikkeisiin pitäisi puuttua voimakkaammin.

– Tuntuu, että nyt jos johonkin liikkeisiin on puututtu, niin ne ovat olleet ihan muunkaltaisia liikkeitä, jotka eivät ole ihannoineet ihmisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Henrik Jaakkola on samaa mieltä.

– Pitää katsoa, millaista viestiä nämä liikkeet levittävät. Suomessa on sananvapaus ja tottakai äärioikeistolaistenkin pitää pystyä osallistua politiikkaan. Mutta jos he levittävät väkivallan ja vihan sanomaa, se pitää pysäyttää ihan alkuunsa.

Katso Mari Mäkisen juttu (Seitsemän uutiset 25.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.