Mainos

Suomen tulli on tehnyt harvinaisen perhostakavarikon

Kaksi venäläistä miestä yritti tuoda Suomeen harvinaisen perhoskokoelman. Kymmenien tuhansien markkojen arvoisessa kokoelmassa on joukko uhanalaisia perhosia, joiden tuonti Suomeen on kielletty kansainvälisen Cites-sopimuksen nojalla.

Venäläisen tiedemiehen ja taitelijan 3 suurta matkakassia herätti viime sunnuntaina tullin epäilyt Vainikkalasta Kouvolaan matkanneessa junassa. Kasseista löytyi 185 perhosen kokoelma, joukossa yksi skorpioni ja yhdeksän trooppista kovakuoriaista. Näistä kolme kappaletta kului kaikkein uhanalaisimpaan A-luokkaan, eli Cites-sopimuksen ykkösluokkaan, 23 oli seuravaan luokkaan, joka ei koske niin uhanalaisia, mutta joiden maasta tuonti ja maahan vienti on säädeltyä. Takavarikkoon riittää, jos matkatavaroista löytyy yksikin uhanalainen eläin - elävänä tai kuolleena.

Takavarikossa oli kyse luonnonsuojelurikoksesta Suomen lakien mukaan. Rikoksesta voi seurata sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Nyt tehty perhostakavarikko on ensimmäinen laatuaan maassamme. Tulli ei ole pystynyt selvittämään, mistä kokoelma on peräisin.

Pidätyksen jälkeen vapaiksi lasketut venäläismiehet ovat hyvin vaitonaisia. Helsingin yliopistossa tehdyn lajimäärityksen mukaan kokoelmassa on hyönteisiä ainakin Uudesta Guineasta, Malesiasta, Brasiliasta, Himalajalta ja Nepalista.
(MTV3/Ulla Pulliainen)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.