Mainos

Suomen Toyota: Ei syytä paniikkiin

Autonvalmistaja Toyota ei osaa vielä arvioida, kuinka moni suomalainen saa korjauskutsun joissakin automalleissa ilmenneen vian takia.

Yhdysvaltalaistietojen mukaan joidenkin Toyota-mallien kaasupoljinmekanismi saattaa jäykistyä tai pahimmassa tapauksessa osittain jumittua sellaiseen asentoon, jossa kaasu on jonkin verran päällä.

- Vika voi olla vaarallinen, mutta koko Euroopassa ei toistaiseksi ole tiedossa yhtään tapausta, joissa vaaraa olisi aiheutunut. Suomessa huoltokorjaamoilta ei ole tullut ensimmäistäkään raporttia, että tällaista vikaa olisi esiintynyt, sanoo Toyota Auto Finlandin tiedotuspäällikkö Veikko Kuvaja.

Suomen Toyota ei ole vielä saanut tehtaalta ohjeita mahdollisista huoltoon kutsuista vaan niitä odotellaan vasta koko Euroopassa. Pohjois-Amerikan osalta korjaukseen vedettävät mallit on julkistettu, mutta niistä ei voi vetää suoria johtopäätöksiä Suomen tai Euroopan tilanteeseen.

- Kaikkia korjaukseen kutsuttuja kahdeksaa mallia myös valmistetaan Yhdysvalloissa ja osaa niistä myydään vain Yhdysvalloissa. Emme tiedä mitä malleja korjauskutsu tulee Euroopassa koskemaan. Huomioiden asian vakavuuden en halua ennustaa määriä, Kuvaja sanoo.

Eri arvioiden mukaan korjauskutsu voi koskea jopa kahta miljoonaa autoa. Toyotan Kuvajan mukaan sillä lähinnä varmistetaan autojen turvallisuutta, koska myöskään Yhdysvalloissa ei ole tiedossa yhtään kaasupolkimen jumittumisen aiheuttamaan onnettomuutta.

- Jos kaasu jumittuu johonkin asentoon, se voi olla vaarallinenkin tilanne. Useimmiten tilanteesta kuitenkin selviää sillä,että painaa joko kytkimen pohjaan tai vaihteen vapaalle. Silloin kaasun asennolla ei tietenkään ole oleellista merkitystä, tiedotuspäällikkö muistuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.