Mainos

Suomen Thaimaan-suurlähettiläs: Suomalaisuhreja saattaa olla useita

Etelä-Aasiaan iskeneiden iskeneiden hyökyaaltojen aiheuttamien suomalaisten kuolonuhrien määrä saattaa nousta, arvioi Suomen Thaimaan-suurlähettiläs Heikki Tuunanen.

Ulkoministeriön EMA:lta (Emergency Medical Assistance) saaman tiedon mukaan eri lähteiden perusteella Phuketin alueen sairaaloissa olisi noin 50 suomalaista. Tiedot perustuvat muun muassa internetsivuilta löytyviin listauksiin. Tämän päivän lennolla on ulkoministeriön mukaan tarkoitus evakuoida heistä 7-9.

Virallisesti kuolonuhrien määrä on Thaimaassa tällä hetkellä 918. Lukumäärän odotetaan nousevan edelleen rajusti, sillä kateissa olevien ihmisten määrä on hyvin suuri.

-Meillä ei edelleenkään ole vahvistettua tietoa siitä, kuinka monta suomalaista on menehtyä, mutta on perusteltua olettaa, että heitä tulee olemaan vähintäänkin useita sen perusteella, mitä silminnäkijät ovat kertoneet, suurlähettiläs Tuunanen kirjoittaa ulkoministeriön välittämässä sähköpostiviestissä.

Piispa Eero Huovinen ja Suomen lähetysseuran kaksi lähettiä ovat Tuunasen mukaan menossa tänään Phuketiin tapaamaan suomalaisia. Kaksi suomalaisia Thaimaasta tuovaa konetta on aamulla laskeutunut Helsinki-Vantaan lentokentälle, mutta matkustajien määrästä tai heidän kunnostaan ei ole vielä tietoa. Eilen kerrottiin yhden Sri Lankassa olleen suomalaisen saaneen surmansa hyökyaallon uhrina.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen erikoislähetys 28.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.