Mainos

Suomen teknologiaosaaminen EU:n kapea-alaisinta

Suomen teknologia-alalla työskentelevistä peräti 52 prosenttia työskentelee viestintälaitteiden valmistuksen parissa.

Nokian 3G-kännykkä

Suomen teknologiaosaaminen on kapea-alaisempaa kuin yhdessäkään toisessa EU-maassa. EU:n tilastolaitoksen Eurostatin vertailun mukaan Suomen teknologia-alalla työskentelevistä henkilöistä peräti 51,7 prosenttia työskentelee viestintälaitteiden valmistuksen parissa, kun toimistolaitteiden ja tietokoneiden valmistuksen parissa työskentelee vain hieman yli prosentti teknologia-alan henkilöstöstä.

Suurin osa-alue sähköpuolella

Yhdessäkään toisessa EU-maassa teknologia-alan henkilöstö ei kasaudu yhtä selkeästi yhdelle huipputekniikan osa-alueelle kuin Suomessa, vaan osaaminen jakautuu huomattavasti tasaisemmin.

Koko EU:ssa teknologia-alan työntekijöistä vain 20 prosenttia työskentelee viestintälaitteiden valmistuksen parissa. Suurin huipputekniikan osa-alue EU:ssa on sähkökoneiden ja -laitteiden valmistus, jonka parissa työskentelee vajaat 34 prosenttia teknologiahenkilöstöstä. Suomessa sähkökoneiden ja -laitteiden parissa työskentelee vajaat 23 prosenttia teknologiatyöntekijöistä.

4,1 miljoonan henkilön ala

Toiseksi suurin tekniikan osa-alue EU:ssa on lääketieteellisten, optisten ja tarkkuusinstrumenttien valmistus, jolla saralla työskentelee reilut 21 prosenttia teknologiahenkilöstöstä. Suomessa tämän saran työntekijöiden osuus on reilut 15 prosenttia.

Huipputekniikan toimialojen vertailu perustuu vuoden 2000 tietoihin. Kaikkiaan EU:ssa työskenteli huipputekniikan yhtiöissä vuonna 2000 4,1 miljoonaa henkeä eli noin 15 prosenttia kaikesta teollisuushenkilöstöstä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.