Mainos

Suomen suurlähetystö tyhjeni Belgradissa

Suomen suurlähetystön henkilökunta poistui tänään Jugoslavian pääkaupungista Belgradista. Suomalaiset lähtivät kaupungista autoilla kohti Budapestiä iltapäivällä ja olivat Jugoslavian ja Unkarin rajalla klo 18 aikaan.

Suomi päätti eilen sulkea Jugoslavian-suurlähetystönsä ja vetää sen henkilökunnan pois maasta, kun Naton ilmaiskujen uhka vaikutti yhä todennäköisemmältä.

Belgradin suurlähetystössä on viisi Suomesta lähetettyä työntekijää, joista yksi on jo Suomessa. Myös kaikkien omaiset ovat jo poistuneet maasta. Lisäksi suurlähetystössä on kaksi paikalta palkattua suomalaista työntekijää, joista toinen on päättänyt lähteä muiden suomalaisten kanssa kahden lapsensa kanssa.

Suomalaiset jäävät toistaiseksi Budapestiin odottamaan tilanteen kehittymistä. Ottmanin mukaan osa ehkä jatkaa jonkin ajan päästä Suomeen.
-Paluusta ei ole tietoa. Heti kun edellytykset ovat olemassa, varmaan palaamme. Sen päättää ministeriö sitten erikseen, Ottman sanoi.

EU- ja Nato-maat sulkevat lähetystönsä

Myös muut länsimaat ovat sulkeneet suurlähetystönsä Belgradissa ja vetävät pois henkilökuntansa. Suurlähettiläs Risto Mäntyvaaran mukaan Belgradin jättävät kaikki EU-maat ja Nato-maat. Sen sijaan esimerkiksi Venäjä ja eräät Itä-Euroopan maat eivät ole ilmoittaneet sulkemisaikeista.

Kaikki länsimaiden lennot Belgradiin on peruutettu. YK ilmoitti puolestaan Genevessä, että kaikki maailmanjärjestön työntekijät ovat jo poistuneet Kosovosta. Pakolaisjärjestö UNHCR:n, YK:n lastenjärjestön Unicefin ja Maailman elintarvikeohjelman WFP:n työntekijät lähtivät Kosovosta tiistaina, kertoi YK:n edustaja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.