Mainos

Itä-Ukrainassa verinen yhteenotto yöllä

Itä-Ukrainan Mariupolissa puhjenneessa ampumisessa on kuollut kolme ihmistä, kirjoittaa Ukrainan sisäministeri Facebook-sivullaan.

Ministeri Arsen Avakovin mukaan kyse on Venäjä-mielisistä separatisteista. Kolmetoista ihmistä haavoittui ja 63 pidätettiin, Avakov kirjoittaa.

Ampumisen tarkka aika ei ole tiedossa, mutta se on saattanut tapahtua eilisen puolella, ja sen selvittelyt ovat jatkuneet tänään.

Sisäministeriö ilmoitti aiemmin, että aseistautunut Venäjä-mielinen väkijoukko yritti tunkeutua Mariupolissa sijaitsevaan sisäministeriön joukkojen tukikohtaan. Sisäministeriön joukkojen kerrottiin ensin ampuneen ilmaan.

Avakovin mukaan väkijoukko heitteli polttopulloja ja avasi itse tulen. Mukana oli noin 300 ihmistä.

Uutistoimisto Interfax uutisoi aiemmin paikalliseen nettisivustoon tukeutuen, että tukikohtavälikohtauksessa olisi kuollut neljä ihmistä.

Avakov kertoo, että tapahtumia tutkivat turvallisuuspalvelu SBU ja paikallinen miliisi. Sisäministeriön joukot jatkavat Avakovin mukaan edelleen yhden aseistautuneen ryhmän etsintöjä ja miliisi partioi Mariupolin kaduilla.

Mariupol sijaitsee Donetskin alueella Azovanmeren rannalla.  

Oikaisu: Jutussa oli alunperin kartta, johon oli merkitty venäläismieliset alueet. Alueet olivat kuitenkin liian pelkistetysti merkitty. Lisäksi Ukrainan pääkaupunki on suomeksi Kiova eikä Kiev. Moldovan kiistanalainen alue Transnistria eikä Transnestia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.