Mainos

Suomen suurlähettiläs Kathmandussa: ”Isompi tilanne on vielä täysi mysteeri”

Tilanne Nepalissa on vielä hyvin epäselvä, sanoo Suomen suurlähettiläs Asko Luukkainen Kathmandusta.

Luukkainen kertoo puhelimitse MTV Uutisille, että jälkijäristykset jatkuvat alueella yhä. Tilanne on kuitenkin tällä hetkellä rauhoittumassa.

Luukkaisen mukaan tuhot ovat toisilla alueilla pienemmät ja toisilla pahemmat.

– En ole nähnyt yhtään romahtanutta taloa, mutta toisaalta en ole ollut sellaisilla alueilla, missä on ollut vanhempia rakennuksia. Suurin osa, mitä olen nähnyt, on ollut romahtaneita muureja.

Luukkainen kertoo ajaneensa muutaman kilometrin matkan kaupungilla järistyksen jälkeen. Tiet Kathmandussa olivat yllättävää kyllä hyvin auki. Luukkaisen näkemä tilanne on kuitenkin vain pieni osa kokonaisuutta.

– Katsotaan nyt vielä, että mitä kaikkea kaupungissa on tapahtunut ja muuallakin Nepalissa. Tämä isompi tilanne on vielä täysi mysteeri.

Uhrimäärästä Luukkainen ei uskalla sanoa omaa arviotaan. Suomen suurlähetystö pyrkii parhaillaan tavoittamaan suomalaisia. Heistä valtaosa on jo onnistuttukin saamaan kiinni.

– Heistä ei ole toistaiseksi yhtään huonoa uutista tullut eteen.

Nepalissa olevien suomalaisten sukulaisia Luukkainen kehottaa laittamaan tekstiviestejä.

– Puhelinyhteydet alkavat pikkuhiljaa toimia. Ne ovat olleet jumissa koska kaikki ovat soittaneet kaikille. Tekstiviestit tuntuvat kulkevan. Tekstiviestitse tai puhelimitse kannattaa ottaa läheisiin yhteyttä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.