Mainos

Suomen suurlähettiläs: Bangkokissa on rauhallista

Bangkokissa on toistaiseksi ollut kovin rauhallista eikä levottomuuksia tai mielenosoituksia ole vielä ollut näkyvissä Bangkokin keskustassa sijaitsevan Suomen suurlähetystön läheisyydessä.

- Muutamia tunteja sitten entisen pääministerin Thaksin Shinawatran kannattajia eli punapaitoja alkoi kokoontua. Samalla kuitenkin kerrottiin, että heidän on tarkoitus hajaantua ja kokoontua uudelleen joko huomenna tai ylihuomenna, kertoo Suomen Thaimaan suurlähettiläs Sirpa Mäenpää.

- Joka tapauksessa viikonlopun aikana on tulossa kohtalaisen suuria mielenosoituksia. Täällä odotetaan 100 000 - 150 000 ihmistä, joista suurin osa kokoontuisi ensin maaseudulla ja sieltä siirtyisivät Bangkokiin. Osa on jo täällä ja kokoontuu puoleen tusinaan paikkaan osoittamaan mieltään.

Hallitus on varautunut väkivaltaisuuksiin, vaikka molemmat osapuolet ovat vakuuttaneet mielenilmauksien pysyvän rauhallisina. Kaduille on lähetetty tuhansia poliiseja ja myös armeija voidaan tarvittaessa kutsua poliisin tueksi.

Mielenilmauksiin totuttu pitkin vuotta

- Täällä on koko viimeisen vuoden ajan ollut mielenosoituksia ajoittain eri puolilla maata. Ne eivät ole ylittäneet uutiskynnystä, koska ne ovat olleet väkivallattomia, kertoo suurlähettiläs Mäenpää.

Nyt tilanne koetaan hankalammaksi kaksi viikkoa sitten oikeudenkäynnin takia.

- Kaksi viikkoa sitten tuli tuomio entisen pääministerin Thaksinin varoista käydyssä oikeudenkäynnissä, jossa tehtiin suuren luokan taloudellisia ratkaisuja siitä, kuinka suuren osan varoistaan hän saa pitää ja kuinka suuren osan valtio takavarikoi. Siitä keskustelu käynnistyi ja jo tuolloin punapaidat ilmoittivat osoittavansa mieltään kahden viikon kuluttua, kertoo suurlähettiläs Mäenpää.

Suurlähettiläs Sirpa Mäenpää korostaa, että toistaiseksi tilanne on rauhallinen ja kehottaa suomalaisia matkustajia seuraamaan tiedostusvälineitä ja pysymään poissa alueilta missä on odotettavissa mielenosoituksia.

Entisen pääministerin Thaksin Shinawatran kannattajien päämääränä on lamauttaa pääkaupunki ja pakottaa hallitus eroamaan.

Thaksin syrjäytettiin vallasta vuonna 2006.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.