Mainos

Suomen suurin lastenfestivaali kerää 20 000 kävijää

Suomen suurimassa lastentapahtumassa Hämeenlinnassa on teemana tänä vuonna Ilma. Kuusipäiväiseen tapahtumaan odotetaan jopa 20 000 kävijää.

Lasten tapahtumat keskittyvät Hämeen Linnan historialliseen ympäristöön. Hämeen Linna toimii näyttämönä kun lapset esimerkiksi "voimajuoman" avulla tutustuvat linnan historiaan sekkailukierroksella, jossa etsitään kadonnutta munniharppua ja herätetään henkiin linnan vanhoja hahmoja. Elämyksiä on kuuden päivän ajan luvassa moneen makuun, mm. nukketeatteria, työpajoja, tanssia ja teatteria.

Kaksikymmentäneljä vuotta sitten aloitetussa tapahtumassa oltiin aikoinaan jo aikaa edellä, kun satsattiin lapsiin. Nyt lasten jutuilla houkutellaan perheitä avaamaan kukkaroaan tapahtumassa kuin tapahtumassa. -Monilla festivaaleilla on lasten tapahtuma tavallaan sivuasia. Se tehdään muiden ohjelmien ehdoilla. Ja siellä on sitten pieni sivulava jossain ja siellä on sitten kasvomaalausta poniratsastusta ja tai jotain muuta, arvelee festivaalijohtaja Nina Hilden.

Hämeenlinnan tapahtuma rahoitetaan pääasiassa verovaroin -rahoittajina ovat kaupunki ja ympäristökunnat. Valtion rahoitusta tulee neljäsosa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.