Mainos

Suomen suurin huumetakavarikko Vantaalla

Poliisi ja tulli ovat tehneet Suomen kautta aikain suurimman huumausainetakavarikon. Poliisin haaviin jäi noin viikko sitten 207 kiloa huumeita, joista suurin osa oli hasista. Lastissa oli myös amfetamiinia ja marihuanaa.

Jutussa on vangittu 12 ihmistä. Päätekijäksi epäillään kotkalaista 27-vuotiasta opiskelijaa, joka on aiemmin tuomittu huumausainerikoksista. Liigan epäillään tuoneen Suomeen useita vastaavankokoisia määriä aiemminkin.

Takavarikko pitkän yhteistyön tulos

Salakujetusrengas paljastui Keskusrikospoliisin, useiden paikallispoliisiyksiköiden, tullin ja Europolin kuukausia jatkuneiden tutkimusten perustella.
Ratsiat tehtiin joulukuun 12. ja 13. päivän välisenä yönä eri puolilla Etelä-Suomea. Iskujen yhteydessä pidätettiin 12 ihmistä ja takavarikoitiin 179 kiloa hashista, 21 kiloa amfetamiinia ja seitsemän kiloa marihuanaa. Suurin osa huumeista löytyi suomalaisesta rekka-autosta, jolla aineet oli kuljetettu Ruotsista Suomeen samana päivänä. Takavarikoitu hashis vastaa 0,3 gramman käyttöannoksina noin 600 000 annosta ja vastaavasti amfetamiini yli 60 000 annosta.

Huumeliigalla kansainvälistä toimintaa

Poliisin haaviin jai yli 200 kiloa huumeita seka lukuisia aseita

Poliisi pitää nyt paljastunutta liigaa yhtenä maamme merkittävimmistä huumeiden maahantuojista kautta aikojen. Sen lonkerot ja toiminta ulottuvat useaan maahan. Liigan epäillään tuoneen vastaavan määrän huumeita Suomeen useita kertoja aikasemminkin.

Jutun päätekijänä pidetään kotkalaista 27-vuotiasta opiskelijaa, joka on aiemmin tuomittu törkeistä huumausainerikoksista. Hän pääsi viime vuoden lopulla ehdonalaiseen vapauteen.

Kaiken kaikkiaan jutun tiimoilta on vangittu 12 ihmistä, heistä kaksi on naisia. Pidätettynä on kolme ihmistä. Poliisi on aloittanut jutun varsinaisen esitutkinnan ratsioiden jälkeen ja se tulee kestämään vielä kuukausia.

Lisää yksityiskohtia takavarikosta Juha Muurisen raportissa kertovat rikosylikomisario Thomas Elfgren ja rikoskomisario Jan Bergström KRP:stä (kesto 1:53)
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.